Nieuws

Nu te zien in de bioscoop: Wonderstruck met dove actrice

Nu te zien in de bioscoop: Wonderstruck met dove actrice

Op 7 december ging hij in première in Nederland, de bijzondere film Wonderstruck. Deze film vertelt het verhaal van twee kinderen, het meisje leeft in de jaren ’20 en de jongen in de jaren ’70. Beiden zijn hun gehoor verloren en op zoek gaan naar hun echte ouders in de grote stad New York. 

Een jongen, Ben, verlangt in de jaren '70 naar de vader die hij nooit heeft gekend. Een doof meisje, Rose, houdt in de jaren ’20 nauwkeurig een plakboek bij van het leven van een mysterieuze actrice. Wanneer Ben een mysterieuze aanwijzing ontdekt in de kamer van zijn moeder en Rose op een ochtend een aanlokkelijke krantenkop leest, besluiten beide kinderen op zoek te gaan naar datgene wat ze missen.

Met het adembenemende Wonderstruck tekent regisseur Todd Haynes (Carol, Far From Heaven) voor zijn meest ambitieuze film tot op heden. Op virtuoze wijze brengt Haynes je terug naar de magie van de kindertijd. Het scenario van Wonderstruck is, net als Martin Scorsese’s Hugo, gebaseerd op een boek van Brian Selznick.

Dove actrice
De dove actrice Millicent Simmonds debuteert in de rol van het dove meisje Rose. Millicent is dus ook in werkelijkheid doof en werd door Haynes geregisseerd met de ondersteuning van een gebarentolk. "Milly had nog nooit voor de camera gestaan", vertelt Haynes in dagblad Trouw. "Het had op alle mogelijke manieren mis kunnen gaan, maar wát een geluk dat we dit meisje uit Utah vonden. Ze was niet alleen op haar gemak op de set, ze wist precies hoe ze zich tot de camera moest verhouden."

Benieuwd waar de film draait? Kijk in de bioscoopagenda

 

Gerelateerde artikelen

Meer nieuws

Advertentie

ReactiesNieuwsbrief van Doof.nl

Meld u nu direct aan!

Gezond gehoor

Het eerste tijdschrift in Nederland over geluid, gehoor en gehoorproblemen.

/