Doof of zo? Wegwijzer bij gehoorverlies

Doof of zo? Wegwijzer bij gehoorverlies

Doof of zo? gaat over gehoorverlies. Het is een wegwijzer voor als je oren het niet (goed) meer doen. Het boek geeft uitleg over de werking van het gehoor en de mogelijke oorzaken van een verslechterd gehoor. 

De informatie is heel toegankelijk en uitstekend geschikt voor mensen die meer willen weten over gehoorverlies. Er komen vragen aan bod als: wat is het, hoe komt het, hoe leef je ermee en welke hulpmiddelen kunnen je helpen?

Eén op de tien 
Slechthorendheid is een van de meest voorkomende klachten. Ruim één op de tien Nederlanders heeft te kampen met hoorproblemen. Niet alleen senioren, maar ook een groeiend aantal jongeren. Een aangeboren gebrek en langdurige blootstelling aan lawaai of harde muziek zijn twee mogelijke oorzaken. In de meeste gevallen echter is een verminderd gehoor het gevolg van natuurlijke slijtage van het gehoororgaan. 

Doof of zo? 
Doof of zo? gaat over gehoorverlies. Het is een wegwijzer voor als je oren het niet (goed) meer doen. Het boek geeft uitleg over de werking van het gehoor en de mogelijke oorzaken van een verslechterd gehoor. Actueel en praktisch is het overzicht van hoorhulpmiddelen waarmee u beter kunt horen. Maar ook tips van ervaringsdeskundigen zorgen ervoor dat u prettiger kunt communiceren. Tot slot biedt het boek steun bij het leven met een hoorprobleem en laat zien welke mogelijkheden er zijn. Het is voor het eerst dat zoveel informatie rondom gehoorverlies op een toegankelijke en prettige wijze gebundeld is.

Over de auteur
Drs. Corrie Tijsseling, wijsgerig pedagoog, is docent bij de afdeling Pedagogiek van de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Utrecht. Corrie is ervaringsdeskundige: ze werd geboren in een familie waar veel gehoorverlies voorkomt. Zelf werd zij door toenemend gehoorverlies op 25-jarige leeftijd doof. Eerder schreef zij Anders doof zijn (ISBN 9077822119). Daarin pleit ze voor een tweetalige opvoeding van dove kinderen met gebarentaal als primaire taal.

Mede mogelijk gemaakt door
Doof of zo? - wegwijzer bij gehoorverlies is een initiatief van Doof.nl. Het boek bevat een inleiding van drs. J. Beelen, directeur van de NVVS. De NVVS is de landelijke belangenvereniging voor mensen die hoorproblemen hebben: slechthorendheid, oorsuizen, overgevoeligheid voor geluid of de ziekte van Ménière.
Het boek is mede tot stand gekomen dankzij Schoonenberg Hoorcomfort, Viataal, Effatha Guyot Groep, Widex Hoortoestellen, Bureau Dienstverlening Doven en Slechthorenden (BDDS), Cochlear Corporation, FAMA en vele anderen.

Ingenaaid | 104 pagina's | Kosmos Uitgevers | ISBN: 9789021541822

Prijs: € 12,95 = gratis verzonden!

Nu bestellen